Falco - Oberto Airaudi, 1950 - 2013

Falco - Oberto Airaudi

 

Falco (Oberto Airaudi) 1950 — 2013

Priča o Falcu priča je o čovjeku koji je čvrsto vjerovao u svoje snove, toliko da je i kod drugih potaknuo  potrebu da sanjaju.

To je također i priča o čovjeku koji je uvijek kročio naprijed. Rođen je 1950. u Balangeru, u pokrajini Torino. Već kao dijete pokazuje neobične sposobnosti: svojim prijateljima uklanja bol  kada se ozlijede, a svojim vizijama i čudima oživljava njihove igre, čime zapanjuje i prijatelje, a ponekad i roditelje; neprestano eksperimentira suživot zakona prirode i natprirodnih zakona.

Kada, u dobi od dvadeset i pet godina, zajedno s nekim prijateljima osniva Centar Horus u Torinu, već je poznat kao duhovni iscjelitelj, parapsiholog, medij, hipnotizer i kruži Italijom, od predavanja do predavanja, s onima koji će biti suosnivači Damanhura.

Priča im o onome što osjeća da bi bila njegova misija: stvoriti duhovno društvo temeljeno na istraživanju i radu, u kojem žene i muškarci pokušavaju postići novu ravnotežu između ljudskih bića, božanskih sila i sila prirode. Po toj njegovoj priči, misija je razlog zbog kojeg je dobio neobične moći i osobnu karizmu koja nadilazi ljubaznost.

Falcovo djelo je u lipnju 2013., kada napušta tijelo, privuklo svjetsku pažnju: Damanhur, Federacija više od dvadeset i pet zajednica u kojima živi oko šest stotina ljudi, damahnurski  centri i simpatizeri diljem svijeta; tridesetak napisanih knjiga, prevedenih na više jezika; selfika - disciplina koja omogućuje ručno izrađenim predmetima, obično od bakra, razmjenu vitalne energije s onima koji ih posjeduju; vizionarsko slikarstvo, s tisućama slika prodanih diljem svijeta, izloženih i u Moskvi, San Franciscu i New Yorku. Zatim Hramovi Čovječanstva, izvanredno duhovno i umjetničko djelo rukom iskopano u planini i ukrašeno djelima svih vrsta, u čije stvaranje je uključio građane Damanhura (nakon sličnog osobnog iskustva koje je, kao tinejdžer, imao na obiteljskom zemljištu u Balangeru).

Falcova karizma je karizma čovjeka koji je snažno uvjeren u svoju misiju i koji je sposoban  da joj se posveti s čudesnom energijom i dosljednošću. Svojim osmijehom, živom inteligencijom i neiscrpnim idejama ostavljao je dojam sposobnosti da ostane uvijek fokusiran na cilj - Damanhur, kojem je posvetio svu svoju pažnju. I ta je apsolutna predanost često stvarala rezonanciju u onima koji su dolazili u kontakt s njim: zaraznost njegove vitalnosti i želje za djelovanjem, za stvaranjem novoga svijeta, počevši od Damanhura.

Falco je bio veliki tvorac mitova, odnosno emocionalnih slika kako bi objasnio duboke istine: daleka točka u vremenu iz kojeg je stranac poslan na Zemlju da bi "razdvojio razine" i ponovno vratio ravnotežu na planet; Prvobitno Božanstvo koje se razlomilo poput ogledala da bi ušlo u svaki oblik prisutan u našem svemiru - sve su to epizode priče o svijetu i životu u kojem se isprepliću ezoterija, filozofija, tradicija i želja za obnovom, koje su iskovale iskustvo Damanhura.

 | Graphics by Albatros | Engineered by Atlan66 | ALL RIGHTS RESERVED
Associazione di Promozione Sociale TEMPLI DELL'UMANITA' – Via Baldissero 21, 10080 VIDRACCO (TO) | c.fisc. 92509750011

On this site we use cookies exclusively for technical and statistical analysis. By clicking the "OK, let's proceed," give your consent to the use of cookies in accordance with our policy.